четвер, 15 жовтня 2020 р.

XYII Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DOKUDAYS UA

 

XYII Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно

про права людини DOKUDAYS UA

З вересня по грудень 2020 року в Україні проходить XYII Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DOKUDAYS UA.

     Мета цього фестивалю: сприяти дотриманню й захисту прав людини та основоположних свобод, утверджувати розуміння людської гідності як найвищої гідності, підвищувати рівень громадянської активності в Україні, сприяти розвитку документального кіно.

     06 вересня 2020 року в рамках фестивалю учні 6-А класу переглянули документальний фільм «Хвилі світла».

     Фільм тривалістю 15 хвилин був знятий німецьким режисером про реальну долю дівчинки-підлітка, яка не знає краси квітучої весни, не дивується яскравим барвам золотої осені, не розуміє, де червоний, а де синій, - вона сліпа. Однак, наперекір своїй ваді, героїня намагається брати з життя все: дівчинка дуже добре знається на комп'ютерних технологіях і мріє написати програму для таких, як вона сама, людей, позбавлених зору.

     Героїня асоціює себе з морським чудовиськом, яке вирішило зануритися в океанські глибини, щоб його ніхто не бачив. Інші мешканці не помічали, що чудовисько не схоже на них, і хотіли потоваришувати з ним. Дівчинка бажала, аби люди бачили спочатку в ній розумну, цікаву, амбітну особистість, а не сліпого підлітка, який потребує допомоги збоку.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Виховна година «Ми різні – у цьому наше багатство. Ми разом – у цьому наша сила»

  Виховна година «Ми різні – у цьому наше багатство. Ми разом – у цьому наша сила»      3 грудня у світі відзначається Міжнародний день ...