середа, 14 жовтня 2020 р.

Інтелектуально-розважальна гра «Справжні козаки»

 

Інтелектуально-розважальна гра «Справжні козаки»

     13 жовтня 2020 року в 6-А класі відбулася інтелектуально-розважальна гра «Справжні козаки». Мета заходу -  збагачення знань учнів про історію українського народу, зокрема козаччини; закріплення вивченого з української літератури (фольклору); плекання прагнення до перемоги; виховання любові до рідного слова, шанобливого ставлення до історії України,  почуття патріотизму.


     Учасники – хлопці – прагнули довести однокласницям, що їх можна вважати козацькими праправнуками. 


Хлопці змагалися в різноманітних конкурсах, а оцінювали їх дівчата-однокласниці.

    Перший конкурс  «Козацька вікторина»: «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе…» Хлопці по черзі витягували з козацької шапки питання з історії українського козацтва й відповідали.

   Щоб мужньо боронити свій народ, свою рідну неньку Україну, козаки повинні долати труднощі, мати неабияку силу в руках. В Україні з давніх-давен козаки мірялися силою. У другому конкурсі «Сильна рука» учасники змагань, не відриваючи ліктя від столу, намагалися відхилити й притиснути руку суперника до

 поверхні.

                                          


                                          

Конкурс «Кмітливість і швидкість»  вимагав знання українських прислів'їв про козаків, Запорізьку Січ.  

      Умова конкурсу «Найсильніші духом»: хто швидше надує повітряну кульку й у кого вона буде більшою?


 Грамотні козаки писали листи своїм коханим. А як же тут обійтися без лагідних і ніжних слів? Конкурс «Чарівні слова» перевірив, наскільки багатий словниковий запас у наших юних козаків. Хлопці по черзі називали лагідні слова дівчатам, у кого виникали труднощі, виходив із гри.

 Конкурс  «Відгадай загадку» перевірив, як юні козаки вміють відгадувати загадки.

   Останнім був конкурс «Вилікуй побратима». Учасники змагань уявили собі, що хтось у козацькому таборі захворів і потрібна термінова допомога. Треба негайно нагодувати один одного мікстурою (йогуртом). Необхідно було виконати це завдання швидко й акуратно. Хлопцям дуже сподобалося годувати один одного йогуртом.


      У кінці заходу до хлопців звернулася вчителька української мови та літератури: «Дорогі друзі!  Не забувайте, що ви – нащадки славних українських козаків, тож любіть Україну, шануйте її народ. Наша пам'ять про славне минуле має підкріплюватися добрими справами, успішним навчанням. Ми маємо бути достойними тих славних лицарів, запорозьких козаків, оборонців рідної землі».

     Однокласниці теж побажали хлопцям виростати  в дружбі, в мирі, бути

чуйними серцем, чесними й щирими.

     Щоб біди і горя ви ніколи не знали,

Гіркої звістки щоб ви не чували.

                                           Щастя і здоров'я завжди мали,

     Нас любили, шанували й захищали.

 

   У кінці змагань журі оголосило результати конкурсу «Справжні козаки». Першим став Архип Габрошвілі, на II місці – Артем Прийтенко, III місце посів Олександр Півовар. Усі учасники отримали в подарунок магніти з емблемою конкурсу та шоколадки.  







Немає коментарів:

Дописати коментар

Виховна година «Ми різні – у цьому наше багатство. Ми разом – у цьому наша сила»

  Виховна година «Ми різні – у цьому наше багатство. Ми разом – у цьому наша сила»      3 грудня у світі відзначається Міжнародний день ...